Tuinkamers.

Geef je leven de ruimte met een Verasol tuinkamer.

Onze tuinkamers

Droom jij van extra leefruimte? Het hele jaar buiten genieten of juist meer ruimte binnen creëren? Met een Verasol tuinkamer realiseer je die droom. Dankzij ons ruime aanbod aan opties, stijlen en kleuren vind je altijd iets dat bij jou of jouw woning past. Dat wordt genieten! 

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is een combinatie van een pergola en perfect sluitende voor- en zijwanden. Een tuinkamer is een plek waar je het hele jaar door plezier van hebt. Het is een afgeschermde (maar niet-geïsoleerde) leefruimte die bescherming biedt tegen weersinvloeden zoals wind en regen.

Bij Verasol bestaat dit altijd uit een aluminium constructie met voor- en zijwanden en een dakbedekking van glas of polycarbonaat. Ontdek nu onze drie productlijnen voor aluminium pergola's en tuinkamers

Open/sluit accordeon

Hulp nodig?

Hulp nodig? Onze adviseurs in de verkooppunten helpen je graag over de verschillende afwerkings- en interieurmogelijkheden. Denk hierbij aan temperatuurregeling, meubelmaterialen en beplanting.

Open/sluit accordeon

Maak van jouw pergola een tuinkamer in 3 stappen

Met ons diverse aanbod aan voor- en zijwanden breid je elke terrasoverkapping eenvoudig uit tot een volledige tuinkamer. In slechts 3 stappen maak je van jouw pergola een tuinkamer: 

1. Kies de pergola die bij jou past
Verasol heeft 3 productlijnen waarmee je een tuinkamer kunt creëren: Greenline, Profiline of Cube. Bekijk hieronder de verschillen. Beschik jij al over een terrasoverkapping? Ga dan direct door naar stap 2. 

2. Kies je zijwanden (links en/of rechts)
Verasol heeft een breed assortiment aan verschillende soorten voor- en zijwanden. Meer weten over de specifieke voordelen en eigenschappen per type wand? Die lees je hier

3. Kies je voorwand
Voor de voorwand heb je dezelfde keuzemogelijkheden als voor de zijwanden. Vaak wordt als voorwand gekozen voor glazen schuifwanden, aluminium schuifpuien of kozijnen met deuren zodat dat je vanuit je tuin de tuinkamer kunt betreden. 

Betaalbare kwaliteit

Verasol Greenline

De Verasol Greenline staat bekend om zijn hoogwaardige en robuuste kwaliteit tegen een erg aantrekkelijke prijs.

Met de Verasol Greenline heb je naast meer leefruimte, ook vele praktische voordelen. Zo blijft tuinmeubilair ook in de stromende regen droog staan. De Verasol Greenline is naar wens aan te passen door gebruik te maken van de opties en accessoires. Ontdek nu het comfort én gemak.

 • Verkrijgbaar in 2 kleuren en 3 stijlen
 • Ook geschikt voor zelfmontage
 • Standaard 5 jaar garantie

Grenzeloze keuzemogelijkheden

Verasol Profiline

Wil jij ieder seizoen kunnen genieten van meer leefruimte? Met de Verasol Profiline worden die dromen werkelijkheid.

De Verasol Profiline heeft grenzeloze keuzemogelijkheden in opties en accessoires, waardoor jij de volledige keuzevrijheid hebt. Dankzij een stevigere constructie, is de Profiline in meer afmetingen zonder extra staanders (ook tot vier meter diep bij glas) te verkrijgen dan de Verasol Greenline.

 • Verkrijgbaar in 15 kleuren
 • Volledig naar wens samen te stellen
 • Standaard 10 jaar garantie

Robuust design

Verasol Cube

Ben jij op zoek naar een unieke en stijlvolle pergola of tuinkamer om de uitstraling van jouw leefomgeving naar een hoger niveau te tillen? Met een Verasol Cube realiseer jij die wens. 

De Verasol Cube is exclusief door Verasol ontwikkeld en onderscheidt zich door zijn innovatieve constructie, zonder zichtbare dakhelling. Maak jouw Cube compleet door te kiezen uit diverse luxe opties en accessoires.

 • Verkrijgbaar in 2 kleuren
 • Geen zichtbare dakhelling
 • Standaard 10 jaar garantie

Verasol verkooppunten

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren in een Verasol verkooppunt.

Inspiratiemagazine

Laat je (thuis) inspireren! Download hier ons gratis inspiratiemagazine.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je (thuis) inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

 • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
 • Boordevol inspiratie
 • Handige informatie

Wat is een tuinkamer? 

Een tuinkamer is een combinatie van een pergola en perfect sluitende voor- en zijwanden. In België worden verschillende benamingen door elkaar gebruikt, zoals terrasoverkapping of tuinkamer. Een aluminium tuinkamer is een plek waar je het hele jaar door plezier van hebt. Het is een afgeschermde (maar niet-geïsoleerde) leefruimte die bescherming biedt tegen weersinvloeden zoals wind en regen. Met een glazen tuinkamer behoud je de natuurlijke lichtval. Bovendien verhoogt een tuinkamer aan huis de waarde van je woning! Bij Verasol bestaat een tuinkamer altijd een aluminium constructie met een glas of polycarbonaat dakbedekking en met voor- en zijwanden. Hiervoor kan je kiezen uit: Kozijnen, deuren, ramen, schuifpuien, rabatdelen, glazen schuifwanden. Deze wanden zijn in vele uitvoeringen leverbaar. Laat je hierover goed informeren door onze adviseurs. 

Heb je al een bestaande (Verasol) terrasoverkapping? Geen probleem. Verasol heeft een groot aanbod aan voor- en zijwanden om van jouw overkapping een tuinkamer te maken. Zo kun je kiezen uit glazen schuifwanden, kozijnen (met deuren, draai- en kiepramen) en schuifpuien. Wij helpen je graag met het maken van je keuze. 

Welke tuinkamers heeft Verasol? 

Bij Verasol vind je tuinkamers in iedere stijl, binnen elk budget. Iedere productlijnen is door middel van voor- en zijwanden - nu of later - eenvoudig uit te breiden tot volledige glazen tuinkamer. Kijk dus gerust rond op de pagina's van de Greeline, Profiline en Cube.

Opties en accessoires

Onze tuinkamers zijn met allerlei opties en accessoires uit te breiden. Zo maak je met onze voor- en zijwanden in een handomdraai van jouw terrasoverkapping een tuinkamer. Kies bijvoorbeeld voor glazen schuifwanden of een glazen schuifpui, als je ook bij frisser weer aangenaam wilt zitten. Wil je je tuinkamer nog verder aankleden?  Kies dan voor LED-verlichting, screens en/of zonwering. Ontdek alle mogelijkheden voor tuinkamers op onze opties & accessoires pagina.

Vrijstaande tuinkamer

Hoe kies ik de juiste positie voor mijn glazen tuinkamer? Een vraag die wij vaak krijgen. Je kan je glazen tuinkamer aan huis, aan een muur of vrijstaand achter in de tuin plaatsen. Een vrijstaande glazen tuinkamer noemen we ook wel eens een losstaande tuinkamer. Deze constructie staat op vier palen en heeft geen muurbevestiging nodig. Met een vrijstaande tuinkamer creëer je extra leefruimte achter in je tuin.

Een Verasol verkooppunt bij jou in de buurt

Wil je onze glazen tuinkamers in het echt zien en beleven? Kom dan langs in één van onze Verasol verkooppunten. Hier vind je een groot deel van ons assortiment tuinkamers. Twijfel je nog? Bij Verasol ben je aan het juiste adres voor inspiratie en advies.