Pergola fundering

Zorgeloos genieten met een stevige fundering.

Pergola fundering / poeren

Om jouw pergola of tuinkamer nog steviger in de grond te verankeren, kun je gebruik maken van Verasol fundatiepoeren. Deze worden in de grond bevestigd, waarna de hele pergola of tuinkamer hierop steunt. Poeren bieden een goede ondersteuning en waarborgen de kwaliteit én de veiligheid van jouw overkapping! 

Wij hebben twee soorten fundatiepoeren in ons assortiment: normale fundatiepoeren en fundatiepoeren met hemelwaterafvoer (HWA). Doordat de fundatiepoeren met HWA hol zijn van binnen, kan het teveel aan regenwater eenvoudig via de geïntegreerde regenpijp geloosd worden. Zo gaat jouw pergola lang mee en heb je geen last van overtollig water! 

Wil je weten welke fundering jij nodig hebt? Onze adviseurs staan voor je klaar met een passend advies. Kom langs in één van onze verkooppunten.

Poeren voor kwaliteit en
veiligheid van je pergola.

2 soorten

Onze typen fundatiepoeren

Hemelwaterafvoer pergola of tuinkamer

Het dak van een pergola of tuinkamer krijgt tijdens een regenbui, flink wat water te verwerken. Daarom is het goed om na te denken hoe je het regenwater van je pergola of tuinkamer afvoert. Dit kan je op twee manieren doen: bovengrondse of ondergrondse hemelwaterafvoer. Beide manieren maken gebruik van een geïntegreerde regenpijp in de staander van de pergola of tuinkamer.

De geïntegreerde regenpijp kan bovengronds via een grindput, border of regenton het water afvoeren. Wanneer je kiest voor een betonpoer met hemelwaterafvoer (HWA) dan kan je het regenwater laten afvoeren via het riool. Wil je advies over de hemelwaterafvoer van je pergola of tuinkamer? Neem dan contact op met een Verasol verkooppunt bij jou in de buurt. 

Alle opties en accessoires in een oogopslag

Ontdek meer opties

Verasol verkooppunten

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren in een Verasol verkooppunt.

Inspiratiemagazine

Laat je (thuis) inspireren! Download hier ons gratis inspiratiemagazine.