Dakbedekking

Ontdek welk type dakbedekking bij jouw wensen past

Dakbedekking

Met een terrasoverkapping of pergola geniet jij optimaal van extra leefruimte. Wij vertellen je graag meer over de eigenschappen van de verschillende soorten dakbedekking.

Ben jij aan het kijken naar een nieuwe pergola of tuinkamer? Dan doe je er zeker goed aan om even extra informatie op te doen over het type dakbedekking. Door de vele verschillen en mogelijkheden is het namelijk soms lastig om de juiste keuze te maken. Zo wil je bijvoorbeeld de ene keer in, en de andere keer uit de zon genieten. Of misschien is schoonmaken niet je grootste hobby. Deze aspecten – en meer – hebben invloed op je keuze voor dakbedekking.

Helder Polycarbonaat

Warmtewerend Polycarbonaat

Opaal Polycarbonaat

Helder Polycarbonaat breed

Gelaagd veiligheidsglas

= Temperatuur

= Lichtdoorlatendheid

Eigenschappen

 Helder
polycarbonaat
Warmtewerend
polycarbonaat
Opaal
polycarbonaat
Helder
polycarbonaat
Glas
TypeX-structuurX-structuurX-structuurBreedVeiligheidsglas
Lichtdoorlatend66%56%29%85%88%
Warmtewerend32%52%56%17%22%
Dikte16mm16mm16mm16mm8,76mm
Breedte kanalen11,5mm11,5mm11,5mm32mmN.v.t.
Geschikt voor*:GL, PLGL, PLGL, PLGL, PLGL, PL, CU

GL = Greenline, PL = Profiline, CU = Cube

Verschillende types

We bieden verschillende types dakbedekking aan: glas en diverse soorten polycarbonaat. Zo letten we bij het maken van een passende keuze op diverse aspecten zoals lichtdoorlaatbaardheid, de dikte van het polycarbonaat/ veiligheidsglas en de breedte van de kanalen bij een polycarbonaatdak. Een polycarbonaatdak beschikt namelijk over twee opties: een x-structuur en een wide-structuur. Een x-structuur wil zeggen dat de kanalen aan de binnenzijde met een x-structuur strip aan elkaar vastzitten. Bij een wide-structuur zit de binnenzijde door middel van een verticale strip vast, waardoor zichtbaar brede kanalen ontstaan. En brede kanalen zorgen voor meer lichtinval!

De lichtdoorlaatbaarheid is afhankelijk van het type dat je kiest. Een polycarbonaat dak met een wide structuur beschikt over een hogere lichtdoorlaatbaardheid, maar is dus ook warmer dan een dak met een x-structuur. Denk er dus aan, dat zonwering bij een wide structuur wellicht een fijne toevoeging is. 

Naast de verschillende structuren, is polycarbonaat ook nog beschikbaar in een warmtewerende variant. Wanneer je kiest voor een warmtewerende variant, hoef je geen rekening te houden met eventuele zonwering. 

Glazen dakbedekking

  • Heldere doorkijk
  • Extra sterk
  • Open uitstraling

Veiligheidsglas als dakbedekking voor jouw terrasoverkapping

De glazen dakbedekking van Verasol bestaat uit hoogwaardig veiligheidsglas wat extra sterk is. Daarnaast zorgt een glazen dak voor een extra open uitstraling waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Dankzij de volledige transparantie geniet je zowel binnen, als buiten onder de overkapping optimaal van het daglicht. 

Een glazen dakbedekking is toepasbaar op de Verasol Greenline, Profiline en Cube modellen. 

Glazen dakbedekking Verasol Cube

Polycarbonaat dakbedekking

  • Licht in gewicht
  • Voordelige prijs/ kwaliteit verhouding
  • Veel keuzemogelijkheden

Polycarbonaat als dakbedekking voor jouw tuinoverkapping

De polycarbonaat platen van Verasol zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn extra sterk. Zo hoef jij niet te vrezen voor een hevige stormbui en kun je zorgeloos over het dak lopen om het bijvoorbeeld schoon te maken. De voordelinge prijsstelling en de vele keuzemogelijkheden zorgen ervoor dat polycarbonaat daken vaak favoriet zijn. Ben je erg gesteld op een mooie lichtinval? Dan kies je voor een helder polycarbonaat. Gaat je voorkeur toch uit naar iets meer privacy? Kies dan voor opaal polycarbonaat of een combinatie met zonwering. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Polycarbonaat is toepasbaar op de Verasol Greenline en Profiline pergola's. 

Polycarbonaat dakbedekking Verasol Profiline

Verasol verkooppunten

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren in een Verasol verkooppunt.

Inspiratiemagazine

Laat je (thuis) inspireren! Download hier ons gratis inspiratiemagazine.